Poddindex växer med fler poddar med en ny distributör

Poddindex växer med fler poddar med en ny distributör

En ny poddistributörsamt en poddaktör ansluter sig till Poddindex efter en tids validering av data samt granskning av siffror. 

Pod.space – som ägs av Bowtie  AB – samt Make Sense Media med Felicia Lagerwall som har poddarna Filip och Fredrik, Pillowtalk, Veckans Bläcka, Parnevik & Engblom, Nu ska du få höra, med Malin och Anithamed flera börjar nu publicera sina siffror på Poddindex tillsammans med Sveriges Radio, Acast, Bauer Media och Nent som har varit med i Poddindex sedan lanseringen 2017. 

Poddindex är än så länge världens enda gemensamma räckviddsmätning för poddar där man får siffror på hur många unika som lyssnat varje vecka och hur många avsnitt man lyssnat på så att man kan se hur stort annonslagret är på respektive podd samt hos poddnätverken. Norge arbetar i dagsläget med att få fram en gemensam mätning för poddar och det pågår även liknade initiativ i andra delar i världen, vilket är bra för poddmediet och alla annonsörer som vill annonsera i det nya heta mediet.

Certifieringsteamet har gått igenom data från Pod.space och har under en tid testat importer av data till Poddindex samt granskat siffror för certifieringen till Poddindex. 

Även andra poddaktörer får nu ännu ett alternativ till att välja mellan om de vill publicera sina siffror på Poddindex. Vilket skapar möjligheter för ännu bättre transparens samt ordning och reda på de siffror som presenteras när man pratar om hur många som lyssnat på de poddar som finns i Sverige.

Kommentar från Bowtie

”Vi startade Pod.space sommaren 2018 och har sedan dess tillsammans med ett fåtal stora poddar testat tjänsten inför en bredare lansering under 2019. Att redan nu kunna erbjuda våra svenska kreatörer ett rättvist mätinstrument för lyssnarsiffror är fantastiskt roligt. Det känns även som ett viktigt steg i helt rätt riktning när vi i branschen äntligen enats kring hur lyssnarstatistik ska beräknas.”